Wie zijn we ?

Er was eens…

Globe Marine werd gesticht op 8 mei 1982 door Elisabeth Vandercruyssen en Harry Copper, een ervaren Spirotechnieker en specialist in zake diepzeeduik materiaal. De benaming « Globe Marine » werd gekozen met verwijzing naar de plaats waar de eerste winkel zich vestigde. Deze laatste bevinde zich op nummer 9 van de Stallestraat te Ukkel, kortbij de buurt met naam « Globe ».

In 1993 heeft Globe Marine een van de eerste PADI duikscholen van Brussel opgericht. Hiernaast organiseerden de instructeurs en hun leerlingen zich om begeleide duiksessies voor te stellen in alle windstreken van België, Zeeland en Egypte. Onze duikclub was geboren. Vandaag vertoont Globe Marine het excellentielabel PADI 5* IDC, welke de vakkennis en werkinvestering van haar team bekroont in het scholen, promoten en ontwikkelen van de duiksport in België.

In 2003 groeide de winkel groter uit dan de werkruimte in de Stallestraat en werd vanaf 1 november overgeplaatst op nummer 217 van de Humaniteitslaan te Drogenbos. Deze ruimere werkplaats heeft het bedrijf toegelaten om naar behoren te laten evolueren. Vandaag bieden we steeds meer en meer duik- en boot-artikelen aan en alsmeer service naar onze klanten toe.
Sinds april 2014 verzekert Sabine Cammaert de overname van de winkel.

Na de brand van 2 november 2014, verhuisde Globe Marine op 25 november naar nummer 249 van de Humaniteitslaan te Drogenbos, op amper enkele honderden meters van de verwoeste werkplaats.

Nieuwsgierig ? Breng ons een bezoek. We zijn meer dan ooit ter uwer beschikking.

Een dynamisch en bekwaam team

Aan de leiding
Sabine ondersteud door de grondleggers Elisabeth en Harry voor de verkoop, verhuur en de administratie… Steeds werkende op alle fronten!

Support

Michaël, voor de bijstand in de admministratieve taken en informatica.

Mechanisch Atelier
Didier, verantwoordelijk voor onderhoud en herstellingen en voor de verkoop van wisselstukken voor boot-motoren.

Atelier voor Duiksport
Yvon, onze zelfstandige technicus en technisch adviseur, met al meer dan 40 jaar werkervaring en erkend vakman in alle merken, toegewijd aan onerhoud en herstellingen.

In de Winkel
.

PADI Training
Marco, PADI Course Director, en ons team van instructeurs toegewijd aan het promoten en organiseren van de lessen en het opvolgen van de candidaten.

DuikClub
Philou, de secretaris, staat in voor het opvolgen van de leden en het coördineren van de activiteiten.